Източник и видео: Bulgaria ON AIRСлед като днес се заговори, че

...
Източник и видео: Bulgaria ON AIRСлед като днес се заговори, че
Коментари Харесай

Явор Гечев: Веригите да се задължат да изкупуват местна продукция, но с преференции

Източник и видео:  Bulgaria ON AIR

След като през днешния ден се заприказва, че огромните хранителни магазини ще бъдат " накарани със закон " да оферират 50% локална продукция последваха остри реакции. Бившият заместник-министър на земеделието Явор Гечев съобщи, че реакцията е предстояща, тъй като веригите имат към този момент одобрен метод на доставяне. А точно - централно доставяне. Те разчитат на снабдители. Гечев съобщи в " Денят ON AIR " , че количеството на българската продукция по огромните вериги би трябвало да е доста над 50%. 

" Само със законодателство не става. Нека да разберем най-сетне, че структурата на земеделието ни е сбъркана, че нямаме коопериране, нямаме структури, които да сплотяват тази продукция. Крайно време е да разберем, че земеделието е въпрос на " хранителна сигурност " на страната. И то в този момент доста ясно си личи " , акцентира той.

Гечев съобщи още, че с изключение на да задължава веригите със закон, страната би трябвало да обезпечи и преференции.  По думите му, би трябвало да се изградят изкупвателни пунктове по тържищата.

" Трябва малко да се натиснат веригите, да се задължат с партньорски начела, в това число с преференции. Изкупвателните пунктове са нужни. Иначе няма кой да отиде във всеки от дворовете ",  разясни той пред  Bulgaria ON AIR.

По отношение на агнешкото месо за Великден Гечев съобщи, че агнешко има и то е напълно задоволително за целия български пазар. 

" Категорично ви декларирам, че българските артикули, в това число и агнешкото са надалеч по-качествени от западните артикули. Друг е въпросът дали огромните вериги ще осъществят българска продукция или ще си изпълнят договорите ", добави заместител - министърът.

Според него затворените европейски граници ще попречват вноса на агнешко от чужбина. Явор Гечев добави още, че служащи сега не се търсят в бранша. Но предвижда, че  с настъпването на сезона на  розобера ще се отворят места.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР